Algemeen

Geschiedenis Rotterdam: Hoe (de liefde voor) Rotterdam is ontstaan

Geschiedenis Rotterdam: Hoe (de liefde voor) Rotterdam is ontstaan

De stad Rotterdam heeft een rijke geschiedenis en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een belangrijke havenstad en handelscentrum. Ondanks de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft Rotterdam zich weten te herstellen en zich verder ontwikkeld tot een bruisende en diverse stad. Vandaag nemen we je mee hoe Rotterdam is ontstaan en waar RDAM’s liefde voor de stad vandaan komt.

De opkomst van Rotterdam als belangrijke havenstad

Rotterdam is ontstaan als een klein vissersdorpje aan de oevers van de rivier de Rotte in de 13e eeuw. Het was gelegen aan de rand van het grondgebied van de graaf van Holland en groeide gestaag in de daaropvolgende eeuwen. De stad kreeg in 1340 stadsrechten van graaf Willem IV van Holland en ontwikkelde zich tot een belangrijke handelsstad.

In de 16e eeuw werd Rotterdam een belangrijk centrum voor de handel in specerijen, textiel en hout. Dankzij de gunstige ligging aan de rivier de Maas kon de stad snel uitgroeien tot een belangrijk handelsknooppunt tussen Europa en de rest van de wereld. De stad trok veel kooplieden aan, die de stad verder ontwikkelden en uitbreidden.

De kracht van Rotterdam: opbouwen na verwoesting

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam zwaar gebombardeerd en verwoest. Maar in plaats van de stad op te geven, begon Rotterdam aan een ambitieus wederopbouwproject dat de stad nieuw leven inblies. Deze wederopbouw resulteerde in moderne architectuur, nieuwe infrastructuur en een stadsbeeld dat we nog steeds herkennen; De Verwoeste Stad.

rotterdams_monument_verwoeste_stad

Stadsbeeld ‘De Verwoeste Stad’

De evolutie van Rotterdam: van verwoesting tot levendigheid

Ook de decennia na de oorlog is Rotterdam zichzelf blijven ontwikkelen evolueren. Rotterdam is een diverse stad geworden waarin veel culturen en nationaliteiten samenkomen. Dit heeft geleid tot een bruisende en levendige stadscultuur die nog steeds groeit en zich ontwikkelt. Rotterdam is een stad die altijd in beweging is gebleven en vandaag de dag nog steeds groeit en evolueert.

RDAM: Rotterdamse kleding van en voor trotse Rotterdammers

Rotterdam heeft zich door de jaren heen veel ontwikkeld en dit heeft geleid tot de stad die we nu kennen en waar we enorm trots op zijn. Deze trots wilden we graag delen met de rest van de wereld! Onze liefde voor de stad heeft ertoe geleid dat RDAM® is ontstaan; het eerste echte Rotterdamse kledingmerk.

RDAM® is een kledingmerk dat speciaal is ontworpen voor Rotterdammers, door Rotterdammers. We zijn er trots op dat we onze stad kunnen vertegenwoordigen met onze Rotterdamse shirts, sweaters en hoodies, die gemaakt zijn met liefde voor de stad en gedragen worden met trots op de borst. Check hier bijvoorbeeld onze Skyline producten waar de prachtige skyline van Rotterdam met trots op de borst gedragen kan worden.

RDAM® | Rotterdam Skyline V2 op Zwart | Hoodie

Related Posts