RDAM® | WK2022 op Oranje Editie | T-Shirt
rdam shop

Het RDAM® Nederlands Elftal Shirt WK 2022!

Wij van RDAM® kunnen niet wachten tot het WK voetbal in Qatar van start gaat, en hopen natuurlijk op een fantastische uitkomst voor heel ons land!

Echter blijven we Rotterdammers, en tonen we onze support voor het Nederlands elftal het liefst op een Rotterdamse manier.

WK 2022

Het Wereldkampioenschap Voetbal 2022 Qatar gaat zondag 20 november van start, waarbij het Nederlands elftal op 21 november zijn eerste wedstrijd zal spelen tegen het elftal van Senegal. 

Nederland heeft een rijke voetbalgeschiedenis. Zo hebben we bijvoorbeeld al drie keer in de finale van het WK gestaan, waarvan voor het laatst in 2010 tegen Spanje. 

In 2014 haalden we de halve finale, waarbij we verloren van Argentinie, maar wel brons wisten te winnen in de troostwedstrijd tegen Brazilie.

Het WK Voetbal is dus jammergenoeg nog nooit gewonnen door Nederland, al zijn we wel vaak in de buurt gekomen.

Het Europees Kampioenschap Voetbal hebben we wel weten te winnen, namelijk in 1988 tijdens de finale tegen de toenmalige Sovjet Unie. 

Rotterdam

Rotterdam heeft zelf ook aardig wat bijgedragen aan de voetbalwereld. 

We zijn bijvoorbeeld de enige stad met drie clubs (Sparta, Excelsior en natuurlijk Feyenoord) in de Eredivisie. Feyenoord is hiervan de meest gedecoreerde club, met namelijk: 

15 landskampioenschappen, 13 KNVB bekers, 2 UEFA Cups, een Europacup en een wereldbeker. 

Ook op dit moment staat Feyenoord nummer 1 in de Eredivisie!

Rotterdammers in Nederlands Elftal
Het voetbal erfgoed van Rotterdam uit zich dan ook in het Nederlands elftal. Zo stonden er tijdens de aftrap van de wedstrijd tegen Turkije op vrijdag 7 november 2012 maar liefst 6 spelers met Rotterdamse-roots op het veld, en 2 als wissel.

In de selectie van 2022 staat de Feyenoorder, Justin Bijlow, als doelman. 

WK Shirt voor de Rotterdammer

Het RDAM® WK 2022 Shirt combineert onze support voor de Oranje Leeuwen met onze liefde voor de stad. 

Het shirt heeft een uniek RDAM® design op de borst met aan de ene kant de prachtige Hollandse leeuw, en aan de andere kant het RDAM® Iconic design. 

Het opvallende oranje shirt is de ideale manier om duidelijk te maken dat je Oranje en Rotterdam support.

Hou je het liever wat rustiger? Dan is het zwarte T-Shirt perfect voor jou! Het oranje 3D Silicone design op zwart geeft namelijk een wat subtieler uiterlijk. 

Wil jij een Nederlands Elftal 2022 WK Shirt van RDAM®? Wees er snel bij, want er zijn er maar een beperkt aantal beschikbaar!