rdam rotterdam Nike Air Max bw rotterdam
Algemeen

Nike air max BW ‘Rotterdam’

De Nike Air Max BW Rotterdam is een waar Rotterdams icoon aan de voet

De Nike Air Max is binnen het Rotterdamse straatbeeld niet weg te denken: een waar icoon dat in 010 nooit uit de mode raakt. Bij RDAM® Rotterdam Kleding durven we oprecht te stellen dat elke Rotterdammer, jong en oud, een paar Nike Air Max BW in de kledingcollectie zou moeten hebben. Ooit de perfecte schoen om nachten lang op te hakken op 220 bpm, vandaag de dag een icoon binnen Rotterdam die op dagelijkse basis casual kan worden gedragen in combinatie met een rdam rotterdam hoodie, sweater of shirt.

De Nike Air Max BW is in Rotterdam dé schoen binnen de gabber scene.

De Nike Air Max BW kent zijn oorsprong in 1991, en heeft de letters BW in zijn naam “Big Window” vanwege de grote luchtkamers in de zool. De schoen is geïnspireerd door de Air Max 1 (1987) en de Air Max 90 (1990) en ontworpen door Tinker Hatfield die ook verantwoordelijk is voor de nodige Jordan designs. De scherpe lijnen binnen het design gaven de schoenen het gevoel van snelheid, en de Nike Air Max BW in de originele Persion Violet kleurstelling werd al snel een hit binnen de opkomende Rotterdamse gabber scene. Een paar Nike Air Max BW aan de voeten, kaal koppie en een Australian trainingspak (dubbelzijdig als je een beetje centen had) maakte de originele gabberlook compleet.

Gabber gaat weer underground maar de Max blijft

Na 10 jaar keerde eind jaren negentig de populaire gabberscene samen met de Nike BW terug naar de “undeground status”. Maar nergens ter wereld blijft de schoen zo populair als in Rotterdam. De laatste jaren is er een ongekende opmars van de sneakerscene met zijn sneakerfreaks, en ook hierbinnen kan de Nike Air Max niet ontbreken bij de echte verzamelaars.

Nike brengt de Air Max OG Persion Violet opnieuw uit

Als ode aan de dansscene en bijbehorende Nike schoen brengt Nike in 2016 een “retro release” uit van de Nike Air Max OG Persion Violet. In 2021 keert de schoen na 30 jaar wederom terug in de authentieke kleurstelling zwart, wit en persian violet.  Maar er is meer in 2021…

Nike komt verrassend met een ode aan de stad Rotterdam met de Nike Air Max Rotterdam

Op 12 november 2021, ter ere van het 30-jarige jubileum van de schoen, kwamen er 3 Nike Air Max BW-edities uit. Binnen de designs stonden drie steden centraal: Los Angeles, Lyon en je raad het al…. Ons eigen Rotterdam!

De Nike Air Max Rotterdam editie wordt gesierd door een felgroene kleur, de kleur die geïnspireerd is door die van Rotterdam. Op de tong van de schoen staat ‘220 BPM’, wat refereert naar de 220 bpm van gabber muziek. De schoen was exclusief te koop bij WOEI aan de Hoogstraat, en op de dag van de release op 12 november stonden de mensen al vroeg rijen dik voor de deur om hun Nike Air Max Rotterdam te kunnen bemachtigen.

Je kan je voorstellen dat ook bij RDAM® de harten sneller gingen kloppen bij de gedachten met deze Nike’s over de Rotterdamse straten te kunnen paraderen. Uiteindelijk hebben een aantal teamleden van RDAM® Rotterdam kleding een paar schoenen weten te bemachtigen. Sommige hadden geluk bij WOEI en andere moesten zich wenden tot reseller websites als “StockX”.

rotterdam logo nike air max bw rotterdam met rdam sweater

Niet de schoen maar wel de bijpassende kleding

Dat de Nike BW Rotterdam nog steeds het bloed van vele Rotterdam fans sneller doet laten stromen blijkt wel uit de DM’s, mails en directe vragen wanneer we wat posten rondom deze schoen. Helaas verkoopt RDAM® Kleding de Nike Air Max BW Rotterdam niet. Deze eer was geheel terecht aan alleen WOEI en Nike zelf. We hebben een paar bij WOEI kunnen scoren en de medewerker van WOEI verzekerde ons dat op ook echt op was en de schoen niet meer terugkomt in de collectie.

RDAM® Rotterdam Kleding is ontstaan vanuit liefde voor de stad en trots op de borst. We zijn opzoek gegaan naar de kleur die perfect past voor de combi met de Nike Air Max BW Rotterdam en het authentieke Iconic RDAM® Rotterdam logo voor op de hoodie, shirt of sweater.

De perfecte match! De Nike Air Max BW Rotterdam en RDAM® Rotterdam Kleding in één garderobe

Ben jij de trotse bezitter van de Nike Air Max BW Rotterdam? Dan mag de “RDAM® Ode aan de MAX BW Rotterdam” niet ontbreken. De groene kleur geïnspireerd d00r die van de stad, terugkomend in de schoen, gecombineerd met het authentieke RDAM® design maakt de Rotterdam outfit helemaal compleet.

Bestel de RDAM® Ode aan de MAX BW Rotterdam als hoodie, shirt of sweater en draag RDAM® met trots op de borst.

rotterdam Nike Air max

Related Posts